"Det kommer att bli ett rikt kulturliv i Ljusdal"

"Det kommer att bli ett rikt kulturliv i Ljusdal"

Röda Kvarn där Unitis har sina lokaler

Bild: www.unitis.se

Sedan några veckor tillbaka hittar man Stefan Olsson på Unitis i Ljusdal där han numera är mentor. Han jobbar bland annat med mediateamet olika verksamheter och Radio Ljusdal träffade Stefan tillammans Oskar Fredholm, som ingår i mediatemet för en intervju.

 

Unitis bedriver daglig verksamhet i Ljusdal för folk med funktionsverksamheter och i höst kommer dom att fira 20år. Numera huserar dom i Röda Kvarns lokaler där det bland annat finns en butik, ett kafé och en lunchrestaurang. Mediateamet där Stefan är mentor och där Oskar Fredholm ingår ska jobba för att marknadsföra dom andra verksamheterna men dom kommer även syssla med en del andra saker.

 

- Vi jobbar med ett datortek, en podd som går att lyssna på via Youtube en gång i månaden, illustrationer och även scenen berättar Oskar Fredholm

 

Datorteket som kommer komma igång inom en snart framtid kommer ge folk som inte har tillgång till en dator möjlighet att använda en. Det kommer finnas fyra stationära datorer på ovanvåningen och även en laptop, i huvudsak för folk som inte har möjlighet att ta sig till ovanvåningen.

 

Scenen som ingår i mediateamets arbete kommer att främja kulturlivet i Ljusdal.

 

- Det kommer dels att bli musikuppträdanden, det kommer att bli stand-up och en teaterföreställning, allt ligger i sin linda just nu, säger Stefan Olsson till Radio Ljusdal.

- Det kommer att bli ett rikt kulturliv i Ljusdal om det inte varit det tidigare, avslutar Stefan Olsson som är ny mentor på Unitis.

 

Lyssna på hela intervjun här

 

Text och intervju: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016