Han & hans vänners toner från torpet

Han & hans vänners toner från torpet

Omslaget till "Toner från torpet"

 

Lars Ljungström, Nisse Sundström, Jörgen Olzon, Peter Subäck, Johnny Walter

Toner från torpet är titeln på Han & hans vänners nya skiva. Efter att låtarna Samma nu fast grå och Månen lyser har släppts som singlar så släpps nu alla tio låtar fredagen den tolfte maj.

Radio Ljusdal tog en pratstund med Lars Ljungström som spelar gitarr och sjunger på skivan.

 

Skivans namn är en homage till The Bands Music from Big Pink och albumets omslag är även det en hyllning till, eller parodi på som Lars Ljungström själv säger, The Basement Tapes av Bob Dylan och The Band.

 

Vi har inget stort rosa hus men vi har ett torp i alla fall, säger Lars Ljungström

 

Bandet har funnits till och från under åren. I begynnelsen, som dom själv skriver på deras facebooksida, så kom bandet till början till under 70-talet när dom spelade ihop på bygdegården i Borr, och det var även där som bandnamnet kom till.

 

- När vi höll på och repade och spelade frågade någon ”vilka är det där?”. Då svarade någon att det där är han och hans vänner, berättar bandets gitarrist och sångare Lars Ljungström.

 

På frågan om vilket genre bandet och skivan hamnar i så svarar Lars:

 

Vi blandat ganska friskt, det är både pop och rock. Gränslandet till synfonirock som det hette en gång i tiden eftersom det finns ett par längre låtar på skivan.

 

Den tolfte maj släpps skivan och den andra juni är det releasefest på Rosehills i Ljusdal där det även kommer att släppas en LP-skiva.

 

Lyssna på hela intervjun här

 

Text och intervju: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016