Efter 15 års uppehåll - Garmarna är tillbaka

Efter 15 års uppehåll - Garmarna är tillbaka

Efter 15 års uppehåll: Garmarna är tillbaka

Pressbild

Källa: garmarna2015.com

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Garmarnas nya skiva "6"

Garmarna - 6 på Spotify:

Den 8:e april släppte folkmusikbandet Garmarna sin första platta på 15 år. Skivan som har fått namnet ”6” består av 10 nya spår på CD och Vinyl-utgåvan samt 2 extra bonusspår på spotifyutgåvan. Med på skivan finns gästartister som bland annat Joakim Thåström. Mottagandet har varit mycket positivt både bland recensenter och fans till bandet.

 

Vi slog en signal till sångerskan Emma Härdelin för att prata om nya skivan, Delsbo och vad som har hänt under de år Garmarna ”vilade”.

 

Förutom Emma Härdelin på sång och fiol består Garmarna av Stefan Brisland-Ferner på fiol, vevlira och sampler, Jens Höglin på trummor och slagverk, Gotte Ringqvist på gitarr, fiol och sång samt Rickard Westman på gitarr och elbas.

 

Reporter: Robert Fors

 

Intervjun med Emma kan du lyssna på här

 

Lite kort om Garmarna

Garmarna bildades i början av 90-talet och skördade stora framgångar i hela norden samt USA och Frankrike. 1997 fick man också en grammis för plattan Guds Spelmän. Samma år ställde de också upp i Melodifestivalen med En gång ska han gråta, skriven av Mats Wester och Py Bäckman.

Diskografi

Garmarna (EP) [1993]

Vittrad [1994]

Guds spelemän [1996]

Vedergällningen [1999]

Hildegard von Bingen [2001]

Garmarna [2003]

6 [2016]

Garmarna - 6 på iTunes:

https://itunes.apple.com/se/album//id1092148953

© Radio Ljusdal 2016