Hemström femdubbel hjälte när Tallåsen vann derbyt mot Järvsö

Hemström femdubbel hjälte när Tallåsen vann derbyt mot Järvsö

Micha äntligen ”hemma” igen efter 14 år

Niklas Hemström blev inte så otippat Tallåsens bästa spelare med sina fem baljor

 

Foto: Robert Fors

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Järvsö BK´`s bäste spelare Per Åstrand som stod för två av eftermiddagens mål

 

Under lördagen spelades säsongens första derby i Division 5 mellan Tallåsens IF och Järvsö BK och stor hjälte blev TIF:s anfallare Niklas Hemström som med sina fem mål såg till att Tallåsen vann med 5-3.

- Jätteskönt säger Niklas själv efter matchen på frågan om hur det känns att göra fem mål i ett derby. Annars blev den här matchen en svängig historia som böljade fram och tillbaka där Järvsö ett tag såg ut att gå mot seger när man ledde med 2-3 med kvarten kvar, men en stark Tallåsenforcering vände runt matchen på slutet.

Första halvlek var riktigt trevlig och Järvsös bästa spelare i matchen den kvicke vänsterspringaren Per Åslund gav också bortalaget ledningen med 0-1. Sen var det dags för Hemström att slå till två gånger om bland annat på frispark på nästan Zlatanvis fram till 2-1. Innan pausvilan hann dock Järvsö kvittera till 2-2 genom mittbacken Per Åstrand.

Andra halvlek blev till en början intetsägande och rätt seg innan det tog fart, mycket tack vare de såkallade korttidsutvisningarna som ledde till att lagen turades om att äga matchen. Per Åstrand gav också Järvsö ledningen med 2-3 efter att Åstrand sprungit som Usain Bolt och lobbat in bollen som Mats Wilander. Tallåsen var då riktigt illa ute och ett tag spelade man dessutom med 2 man mindre, men Järvsö skulle dra på sig utvisningar och dessutom orsaka en straff som Hemström satte 3-3 på. Efter kvitteringen satte Tallåsen press på JBK och jagade ett ledningsmål och det skulle också´komma när för dagen glödhete Hemström satte sitt fjärde mål. Innan matchen var slut så skulle Hemström också hinna med att sätta sitt femte mål fram till slutresultatet 5-3.

Segern för Tallåsen blev i slutänden rättvis, men Järvsö förtjänar beröm för insatsen och kan se an framtiden Division 5 med tillförsikt.

Radio Ljusdals reporter Micke Svärd träffade efteråt matchhjälten Niklas Hemström och Järvsös bäste spelare Per Åstrand.

 

För att lyssna på Hemström klicka här och för att lyssna på Åstrand här

 

Reporter: Micke Svärd

 

Målskyttar: Tallåsen Niklas Hemström (5), Järvsö BK Per Åstrand (2) Per Wiklund (1)

 

© Radio Ljusdal 2016