Micha äntligen ”hemma” igen efter 14 år

Micha äntligen ”hemma” igen efter 14 år

Micha äntligen ”hemma” igen efter 14 år

Ola Bengtsson och Mikhail Svechnikov

 

Foto: Robert Fors

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Under fredagseftermiddagen presenterade Ljusdals BK att den ryske bandyspelaren Mikhail Svechnikov flyttar tillbaka till klubben efter 14 år i andra klubbar. ”Micha” presenterades i sitt gamla nummer 6 och blir LBK:s tunga värvning inför kommande säsong. Svechnikov som fick sitt genombrott på bandyns världsscen i Ljusdal och tjusade publiken under 8 säsonger i den gulgröna tröjan kommer alltså troligtvis att avsluta sin guldkantade karriär som innehållit ryska mästerskap, SM guld, VM guld och utnämningar till världens bästa med minst en säsong på idrottsparken i Ljusdal.

 

Radio Ljusdal deltog såklart på presskonferensen och fick en pratstund med Svechnikov som berättade om varför han lämnade Ryssland för spel i Ljusdal. Dessutom hör ni LBK:s klubbchef Ola Bengtsson prata dels om betydelsen av Micha i laget, men också om Ljusdals satsning på ungdomar inför framtiden. Lyssna här

 

Vi träffar också tränaren Patrik Larsson som berättar om sin syn på att få ett sådant kanonnyförvärv. Lyssna här

 

Reporter: Micke Svärd

 

Tillägg

På tisdag besöker Misha Barbro mellan kl. 14 och 15. Då ska han få prata mer om valet av LBK den kommande säsongen men vi ska även få lära känna den privata Misha lite närmare. Bl.a. är det han som står för musiken.

© Radio Ljusdal 2016