Nya servicepunkten i Los invigd

Nya servicepunkten i Los invigd

Nya servicepunkten i Los invigd

Lotta Persson från Lottaboden med servicepunktens flagga

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Ett 40-tal åskådare letade sig ut i det kyliga vårvädret

Roger och Lotta Persson samt Mariana Femling

Under fredagen invigdes kommunens nya servicepunkt på Lottaboden i Los med bandklippning och tal. Tanken med servicepunkter är att man ska kunna underlätta för kommuninvånare att på ett enklare sätt uträtta sina ärenden utan att behöva åka in till centralorten. Lotta och Roger Persson som driver Lottaboden i Los fick för några år sedan höra att det fanns servicepunkter på andra håll i landet och började fundera på om det vore möjligt att få till en sådan i Los. Under förra sommaren tog dom kontakt med näringslivskontoret i Ljusdal Närljus som genast visade intresse. Närljus tog sedan i sin tur kontakt med Länsstyrelsen Gävleborg och tillsammans började man arbetet med att få till en servicepunkt i bl.a. Los.

 

Ett 40-tal besökare fanns med och visade sitt intresse för den nya servicepunkten.

 

Reporter: Robert Fors

 

I reportaget hörs Lotta Persson från Lottaboden, Mariana Femling från Länsstyrelsen Gävleborg och Berit Johnsson som är fast boende i Los.

 

Här kan du också höra invigningen in dess helhet med tal av Lotta Persson från Lottaboden, Mariana Femling från Länsstyrelsen Gävleborg och Ljusdals kommunchef Clas Rydberg.

 

Fakta om servicepunkter

Servicepunkterna ska fungera som en dynamisk serviceinrättning som anpassar sig efter de lokala behoven och styrkorna, de tekniska möjligheterna och samhällets resurser.

Genom att etablera servicepunkter på strategiska platser ska behovet av resor till centralorten för enklare ärenden och tjänster minska. Det ger effekter inom många områden, framförallt tidsvinter och privatekonomiskt för nttjaren, minskad miljöpåverkan och en utökad medborgarservice för kommunens medborgare.

 

Källa Länsstyrelsen Gävleborg

© Radio Ljusdal 2016