Vi lämnade de infångade åt tyskarna och innan vi hann därifrån small det

"Vi lämnade de infångade desertörerna åt tyskarna och innan vi hann därifrån small det"

Signar Forslund

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Det bästa med att jobba som journalist och med radio är alla väntade och oväntade spännande möten med människor man kanske aldrig annars skulle ha fått chansen att lära känna. Ofta får man lära sig saker man inte hade någon som helst aning om, ibland får man vänner för livet.

För några veckor sedan, mitt under en inspelning av en programserie vid namn LARS, fick jag besök i studion av en herre vid namn Signar Forslund. Han var ditkallad som gäst för att prata om den dagverksamhet – Omtanken -han under två dagar i veckan besöke. Det visade sig väldigt snart att han hade betydligt mer än så att berätta.

För några dagar sedan fick jag möjlighet att göra ett porträtt av och med denne man som till sommaren blir hela 95 år. Under en drygt tjugo minuter lång pratar vi om hans uppväxt i Kiruna, intresset för tåg som skulle bli hela hans yrkesliv, infångandet av flyende tyskar vid gränsen mot Norge under andra världskriget, bandy och hur han träffade sin livs kärlek och fru Ingrid från Ljusdal. Jag har valt att i stort sett inte klippa ett enda dugg i denna fantastiska och varma intervju. En intervju fylld till bredden med kärlek och äventyr men även sorg.

 

Tack än en gång Signar för intervjun!

 

Robert Fors den 18 april 2016

 

Porträtt av Signar Forslund 95 år

 

Reporter: Robert Fors

Foto: Robert Fors

 

 

© Radio Ljusdal 2016