Vi Unga Gävleborg återuppstår

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Vi Unga Gävleborg återuppstår

Ondagen den 27:e april är tanken att Vi Unga Gävleborg, efter några år på is, åter ska startas upp igen. Mötet kommer att hållas i Vuxenskolans lokaler i Ljusdal och väntas locka många nyfikna ungdomar.

- Vi ser att det finns intresserade människor som tycker att Vi unga är en bra organisation, vi har hittat en del personer som vill jobba med det här och vi ser ett stort behov av att unga får ta del av föreningsformen på ett lekfullt och väldigt enkelt sätt, berättar My Fransson från Studioeförbundet Vuxenskolan som också är intiativtagare till kvällen. My berättar också att man framförallt vill får fram en organisation som ska fungera som ett stöd för dom lokala intiativ som vi vill dra igång. Vi ser oss själva som en arbetsgrupp.

 

Intervjun med My Fransson från Vuxenskolan om Vi Unga Gävleborg hittar du här

 

Reporter: Robert Fors

 

 

Fakta om Vi Unga

Förbundet Vi Unga är en svensk organisation som arbetar med barn och ungdomar, fristående ungdomsorganisation till Studieförbundet Vuxenskolan. Organisationens vision är "Att alla barn och ungdomar ska få utvecklas, känna sig betydelsefulla och ha möjlighet att förverkliga sina idéer". Organisationen bildades den 18 juni 1955 och har idag ca 5 000 medlemmar över hela Sverige, fördelade på cirka 120 föreningar i 12 distrikt. Förbundet har en väldigt bred verksamhet där alla typer av aktiviteter ryms, allt från skate och kaninhoppning till läger och internationella utbyten.

 

Fakta wikipedia

© Radio Ljusdal 2016