I helgen blir det releaseparty för Karavans nya singel

I helgen blir det releaseparty för Karavans nya singel

Bandet Karavan som i helgen har releasefest för sin nya singel i Glashuset på Rosehills

Från vänster:Fredrik Sjöström,Leadguitar, Jimmy Spring, bas, Jonathan Johansson, trummor och Fredric Bergström, sång och guitarr.

 

Foto: Micke Svärd

Singeln från Karavan som släpps som singel med två spår.

 

Foto: Micke Svärd

1970 tals rocksound med en touch av psykdelia blandat med lite bluesstänk och texterna på svenska, Ja så kan man kanske beskriva Ljusdalsbandet Karavan, som i helgen släpper sin nya singel med två låtar genom ett releaseparty på Glashuset i Rosehills.

Häromdagen gästade de fyra grabbarna Radio Ljusdals eftermiddagsprogram Barbro och dels fick vi höra de nya låtarna, men vi fick också veta mer om bandet och medlemmarna.

 

Karavan är bandet som är sprunget ur banden Howlin Keys och Amplified Mojo och bildades för cirka 1,5 år sedan.

Sångaren och gitarristen Fredric Bergström, basisten Jimmy Spring och trummisen Jonathan Johansson, som bildat tre fjärdedelar av Howlin Keys träffade då gitarristen Fredrik Sjöström som spelat i Hudiksvallsbandet Amplified Mojo och från det mötet startade man bandet Karavan. Från att tidigare sjungit på engelska och mest varit ett coverband började då grabbarna att skriva på svenska och köra eget material.

Det är mest Fredric Bergström som skriver texterna, medans musiken har man mer samarbete kring, dock på den kommande singelns två spår så är det Jonathan Johansson som skrivit musiken.

 

Under det senaste året har Karavan i stort sett inte spelat i Ljusdal, utan mer uppträtt uppåt i landet, men också nere i Stockholms och Upplandsområdet. Man bor dock i Ljusdal och repar också här på orten.

 

På lördag håller man alltså sitt releaseparty i Glashuset på Rosehills, där man dels kommer spela de två nya låtarna som finns Vinyl-singeln, En dag och Nattvandring, men också en del material som man tidigare uppträtt med.

 

Du kan lyssna när grabbarna gästade "Barbro" och också höra deras nya låtar genom att klicka här

 

Text o Reporter: Micke Svärd

 

© Radio Ljusdal 2016