En del av Betongparken i Ljusdal öppnade idag

En del av Betongparken i Ljusdal öppnade idag

Händer Midsommarveckan på Stenegård i Järvsö

Ljusdals Betongpark på Östernäs som idag öppnade en del av parken.

 

Foto: Jessica Eriksson

Elvis och Leon, två av dagens besökare i betongparken.

 

Foto: Jessica Eriksson

Christian Jonsson och övriga från Ljusdals Betongpark.

Foto: Jessica Eriksson

Idag klockan 12 så öppnades grindarna till Ljusdals nya betongpark på Östernäs. Det var en del av parken som öppnades idag, det är ännu oklart när hela parken kan öppnas, men ett stort antal barn och ungdomar hade samlats för att åka Skateboard, Kickbike och BMX.

 

Efter att regnet i maj månad ställt till det för gjutandet av den nya betongparken på Östernäs i Ljusdal och orsakat en försening kunde en del av parken idag öppnas för besökare.

- Det är bara en del av parken som kommer att bli cirka 1200 kvadratmeter som idag har öppnats, berättar Christian Johnsson, vice ordförande Ljusdals Betongpark.

 

Klockan 12 idag så öppnades grindarna och Ninni Fastén kunde släppa in barnen och ungdomarna i parken med sina brädor, Kickbikes och BMX-cyklar och snabbt var det full fart med åkandet.

 

Radio Ljusdal var såklart på plats och dels följde själva öppnadet, men också snackade med två nöjda ungdomar från Ljusdal, Elvis och Leon som berättade om hur roligt de tycker det är med den nya parken och om hur de nu kan åka hemma i Ljusdal istället för att åka exempelvis till Hudiksvall.

Vi träffade också Christian Johnsson som bland annat berättade om anläggningen och glädjen som han känner över att betongparken är äntligen är verklighet. Vi pratade också allmänt om Skateboard och om hur Ljusdals Betongpark kommer att användas.

Du kan lyssna på reportaget här

 

 

 

Text och Reporter: Micke Svärd

© Radio Ljusdal 2016