Erik Hamrén laddar om efter EM med golf i Ljusdal

Erik Hamrén laddar om efter EM med golf i Ljusdal

Erik Hamrén laddar om efter EM med golf i Ljusdal

Förre förbundskaptenen Erik Hamrén och reportern Micke Svärd på Golfbanan i Ljusdal.

 

Foto: Emil Sjöblad

Erik pratar om livet efter förbundskaptenstiden.

 

Foto: Emil Sjöblad

För lite mer än en månad sen tog en sexårig epok slut för Erik Hamrén när Sverige förlorade mot Belgien. Tiden efter detta har bestått av en hel del sorg och nedstämdhet, men golfen har varit en stor del i det arbetet.

Nu är Erik Hamrén hemma i Ljusdal igen för att återigen spela i tävlingen Memira open, något som blivit en riktig tradition för honom.

Radio Ljusdal fick en pratstund med Erik, strax innan han skulle gå ut på den första ronden och det blev prat om golf, EM, landslaget och om framtiden.

- Jag har haft ett antal erbjudanden som jag tackat nej till, säger Erik och fortsätter med att berätta att han bestämt sig sedan länge föratt det är dags för en paus från fotbollen.

 

Att se Erik Hamrén nere vid golfbanan i Ljusdal vid den här tiden på året har blivit en vana genom åren, så även i år, men när vi nu träffar honom är det som före detta förbundskapten för det svenska landslaget vi träffar honom.

Erik berättar också om tiden efter förlusten mot Belgien den 22 juni som beseglade Sveriges öde i EM som en tid när mycket tid har gått åt till att sörja och försöka rensa huvudet.

- Vi åkte ut lite för tidigt, jag fick ju komma hem och använda golfen litegrann och sörja, jag gick ut halv sju- sju på morgarna och använda golfen för att rensa huvudet, för det var ju mycket frustration efter att vi inte fick de resultat som jag hoppats och trott på, säger Erik.

 

Nu såhär i efterhand känner ändå Erik att han är inte så missnöjd med prestationerna från landslaget, men han är definitivt inte nöjd med resultatet som han känner en stor frustration över.

- Jag tycker att vi gör bra prestationer mot Italien och Belgien, men vi fick dåligt betalt, med resultatet i de matcherna,säger Erik och fortsätter:

- Vi såg ju ändå hur nära det var, med det där bortdömda målet mot Belgien, om vi fått det så hade vi kanske gått vidare.

 

Erik Hamrén står nu inför ett nytt kapitel i sitt liv.

- Som alltid när man avslutar ett kapitel så känner man en tomhet efteråt, berättar Erik och känner nu att det ska bli skönt med en paus från fotbollen.

- Senaste gången jag hade en paus från fotbollen var våren 2008 så nu ser jag framemot pausen i höst, för då kan jag reflektera över vad jag gjort bra och det som jag gjort mindre bra och kunna använda mig av det i framtiden.

Erik Hamrén känner att han vill hålla på med fotbollen i några år till, men om det blir något klubblag eller något annat landslag är svårt att säga just nu.

-Det är lite speciellt i den här branschen, man bestämmer ju inte själv utan det ska ju dyka upp någon klubb eller landslag som vill ha en, säger Erik.

 

Om efterträdaren Janne Andersson säger han det verkar vara en förnuftig person och Erik Hamrén tror starkt på framtiden för landslaget

- Jag har goda förhoppningar om att vi ska kunna göra bra resultat, vi har många spännande spelare, dels sådana som redan varit med, men också spelare som kommer underifrån, OK det kommer att bli ett stort tomrum efter Zlatan, både som spelare, men också som galjonsfigur, men jag tycker att vi har många spännande spelare, säger Erik.

När det gäller frågan om hur mycket han själv kommer att följa med hur det går för landslaget säger Erik:

- Landslaget betyder mycket för mig som för det flesta svenskar, klart jag kommer hänga med.

 

Men nu kommande dagar är det golfen och tävlingen Memira open som gäller för Erik och formen beskriver han som varierande, men han hoppas på att göra bra resultat i år igen, förra året så slutade han på tredje plats i sin klass.

Vill ni se och träffa denna trevliga före detta svenska förbundskapten så ska ni bege er ner till Golfbanan under de närmaste dagarna.

 

Lyssna på radiointervjun med Erik här

 

Text och reporter: Micke Svärd

Foto: Emil Sjöblad

 

© Radio Ljusdal 2016