Första dagen igång av Memira open

Första dagen igång av Memira open

Krister Ellström och H-P Andersson från tävlingsledningen för Memira open.

 

Foto: Emil Sjöblad

Kennet Hedman, Ljusdals Golfklubb

 

Foto: Emil Sjöblad

Krister och H-P inför tävlingen.

 

Foto: Emil Sjöblad

Under onsdagen satte årets stora golftävling i Ljusdal igång med den första av fyra dagars spel på Ljusdals Golfklubb.

För det drygt 200 deltagarna i Memira open väntar förhoppningsvis fyra dagar av fantastiskt golfspel där målet bör vara att kvalificera sig till finalspelet i Bulgarien våren 2017.

 

I bästa möjliga väder drog under onsdagen årets Memira open igång på Ljusdals Golfklubb, en tävling som återigen har ett stort intresse bland golfare lokalt, såväl som nationellt, men också med deltagare ifrån Finland.

Det är andra året som tävlingen heter efter huvudsponsorn Memira och precis som vanligt är startfältet fyllt sedan anmälningen började i April.

 

Memira open kommer även i år att spelas i fyra klasser som spelar först över tre ronder för att sedan på lördagen avslutas med en finalrond där drygt hälften av startfältet kommer att deltaga.

Radio Ljusdal tog en pratstund med Krister Ellström och Hans-Petter Andersson dagen före Memira-starten och kollade läget inför tävlingen.

Du kan lyssna på intervjun här

 

Dessutom så fick vi en pratstund med Kennet Hedman från tävlingsledningen, drygt halvvägs in på första dagens spel, klicka här för att lyssna

 

För att följa resultaten live, klicka på länken här

© Radio Ljusdal 2016