Magnus Carlsson och Diggiloo på Stenegård på söndag

Magnus Carlsson och Diggiloo på Stenegård på söndag

På söndag är det dags för Diggiloo att äntligen komma tillbaka till Stenegård i Järvsö. Någonting som artistgänget ser framemot väldigt mycket.

- Järvsö är väldigt speciellt, säger artisten Magnus Carlsson.

 

Diggiloo + Järvsö har blivit något av en sommartradition genom åren och på söndag kommer den stora turnèn till Stenegård i Järvsö med en hel radda fantastiska namn. Lasse Holm, Jessica Andersson, Thomas DiLeva, Oscar Zia, Per Andersson, Ace Wilder, Linda Bengtzing, Magnus Johansson, Linda Pritchard, Medina och Magnus Carlsson är årets startfält som just nu turnénar runt landet.

 

Radio Ljusdal fick tag på Magnus Carlsson som stod på Arlanda för att flyga till Luleå och inleda norrlandsturnén.

- För mig är Järvsö lika med Barbro, jag har jobbat jättemycket med henne och hon är en av mina stora älsklingar, säger Magnus och fortsätter med att berätta om att Järvsö är en speciell spelning för honom och Diggiloo-gänget.

- Järvsöspelningarna brukar vara fruktansvärt roliga och det brukar vara en skön stämning där, säger Magnus och fortsätter

- Jag brukar sitta och fika i Lill-Babs caffären när jag är där.

 

Om årets artister i Diggiloo säger Magnus

- Det är ett fruktansvärt stort gäng med på turnén som jobbar med allt och det blir en väldigt skön stämning mellan artister och allihopa, säger Magnus. Han fortsätter med att hylla hip-hop-duon Medina.

- Jag brukar inte lyssna på hip-hop i vanliga fall, men Medina är väldigt trallvänliga och de kan verkligen få igång publiken i 180! säger Magnus.

Årets humorinslag i Diggiloo är komikern Per Andersson och Magnus beskriver honom så här:

- Han har man fått för sina synders skull, säger han och skrattar och fortsätter:

- Han är helt underbar, du vet hackspetten i Kalle Anka på Julafton, där har vi Per Andersson.

 

Till sist bad vi Magnus att plocka ut en liten personlig favorit i årets Diggiloo.

- Det finns ett nummer som är lite speciellt, det är när Thomas Di Leva går ut och gör David Bowies Life on Mars, det är definitivt en showstopper, han berättar först hur mycket Bowie har betytt för honom och sen gör han låten så att man får gåshud, säger Magnus Carlsson.

 

Du kan även lyssna på radiointervjun här

 

Text och Reporter: Micke Svärd

 

© Radio Ljusdal 2016