OS-hoppet Daniel Ståhl har massa släkt i Föne och Färila

OS-hoppet Daniel Ståhl har massa släkt i Föne och Färila

Diskuskastaren Daniel Ståhl

Om några veckor är det dags för VM-femman Daniel Ståhl att tävla i Diskus i OS i Rio de Janeiro och efter en stabil säsong är han en av Sveriges främsta hopp i Friidrotten.

Daniel har också en hel del släkt häruppe i Föne och Färilaområdet och vi ringde upp honom så här mitt i de sista förberedelserna och frågade hur formen är:

- Formen är rätt bra, jag är stark mentalt och stark som en oxe i lyftlokalen och hyfsat bra tekniskt i diskusringen, säger Daniel.

 

Daniel Ståhl har under de senaste säsongerna slagit igenom rejält i Diskus och förra året blev han femma på VM i Peking och han nådde samma placering på EM i Amsterdam i Juni.

Lägg därtill ett färskt personligt rekord på 66,92 förra veckan, så det finns all anledning att ha goda förhoppningar på Daniel inför äventyret i Brasilien.

 

Han tävlar för Spårvägen FK, men Daniel har gott om släktingar häruppe i kommunen,

- Min farsas farfar, Arvid Ståhl han var ju starkast i byn, hemma i Föne, säger Daniel och fortsätter:

- Jan Ståhl är min pappa, alla vet ju vem det är nu då på radion, sen har vi Johan Ståhl som är min farfar, men jag har mycket släkt däruppe, säger Daniel.

Senaste gången han var "hemma" i Föne var för några veckor sedan när han var hit och hälsade på sin farmor och då passade Daniel dessutom på att träna lite på Strandvallen i Järvsö.

Daniel berättar också om hur han alltid försöker få med sig en "Delinskörv" eller lite Forbondekorv när han är häruppe.

Dessutom berättar han att brukar besöka Idrottsparken i Ljusdal och titta på LBK i bandy:

- Man brukar alltid se min tremänning Erik "Fluff" Larsson däruppe, han är en riktig entusiast, det är kul, säger Daniel och fortsätter med att berätta att han verkligen hoppas att LBK kommer att lyckas i framtiden.

Han brukar dessutom försöka att se dem när de spelar nere i Stockholm och han har tid, så man kan konstatera att Daniel Ståhl är en riktig supporter.

 

Den 4 augusti går avresan till Brasilien och han kommer att vara med på invigningen innan allvaret drar igång den 12 augusti med kval och om det går vägen så går den stora finalen den 13 augusti. Men Daniel känner ingen större press utan kommer att fokusera på att tekniken ska stämma och sen får man se hur långt diskusen kommer att flyga.

- Dessutom är jag bara 23 år och det är mitt första OS av förhoppningsvis många i framtiden, säger Daniel.

 

Du kan lyssna på radiointervjun här

 

Text och reporter: Micke Svärd

 

 

 

© Radio Ljusdal 2016