Möt Joline i LIF dam, den glada vänsterbacken som gärna tar ton i ensamhet!

Möt Joline i LIF dam, den glada vänsterbacken som gärna tar ton i ensamhet!

Möt Joline i LIF dam, den glada vänsterbacken som gärna tar ton i ensamhet!

Joline Löfstrand, vänsterback i LIF dam

 

Den glada Joline

Joline Löftstrand

Joline Löftstrand

Joline Löftstrand, 21 år, är säkerheten själv på vänsterbacken i Ljusdals IF dam och vi möttes en solig kväll för en pratstund om fotboll, hennes jobb som turistinformatör i Järvsö och Joline berättade också att hon gärna tar fram gitarren och tar ton, men helst i ensamhet.

 

- för mig är Ljusdal lite av storstan, säger Joline och fortsätter med att berätta att hon är född och uppvuxen i Kilafors och att hon kom till Ljusdal som 16 åring för att gå på Slottegymnasiet och textil och designprogrammet.

Fotbollen hade hon med sig från modersmjölken då pappa och mamma spelat fotboll och hon själv spelat i Kilafors sedan barnsben. När Joline började gymnasiet så spelade hon kvar i hemmaklubben Kilafors i Division 3 under ettan och tvåan innan hon började spela i LIF dam.

Pappa var Jolines tränare i Kilafors, dessutom var hennes faster lagets målvakt och mamma brukade hoppa in som mittback lite då och då.

 

När Joline började i Ljusdal så hade hon spelat forward i Kilafors och dessutom gjort ganska mycket mål, men väl i LIF dam spelade hon till en början mestadels yttermittfältare, för att under de senaste säsongerna användas som vänsterback.

- Jag är bra i duellspelet och har bra spelsinne, säger hon om sig själv som spelare.

- Jag är ju inte så stor till storleken, men jag är ganska stark för jag har bra balans, fortsätter Joline.

Vi som har sett LIF dam under de senaste säsongerna kan bara hålla med om detta och dessutom är Joline stensäker defensivt och skänker balans i Ljusdals försvarsspel.

 

Utanför fotbollen arbetar Joline som turistinformatör på Turistbyrån i Järvsö och på bergshotellet.

- Jag som fortfarande håller på att lära mig Ljusdal ska nu försöka lära mig Järvsö också, säger hon och skrattar.

- Nej men det går bra och jag trivs, fortsätter hon.

På fritiden så trivs Joline med att hänga med fotbollstjejerna i damlaget och såklart övriga kompisar.

- Vi har så bra sammanhållning i laget, säger hon och berättar vidare att hon tror att just detta är en delförklaring till LIF dam:s framgångar.

 

Dessutom tar Joline gärna fram gitarren och spelar och sjunger men helst i ensamhet. Men nån gång händer det att hon spelar för de övriga i laget och då blir det riktig allsång.

För övrigt kan vi väl säga såhär, när man träffar Joline Löfstrand så möter man en tjej som skrattar ofta och hennes glädje är smittsam, man blir liksom själv på gott humör när man umgås med henne.

I laget är hon dessutom känd som den som säger saker som de andra skrattar åt, speciellt när hon ska berätta om saker som hänt henne.

 

Inför lördagens match mot FC Djursholm på hemmaplan så säger Joline att hon längtar efter matchen och hon tror att energin är tillbaka i laget efter förlusten förra helgen mot Bele/Barkarby.

För den längre framtiden så vill hon se hur långt laget kan gå och för egen säger hon:

- Jag vill bli så bra som jag kan bli, säger Joline Löfstrand och fortsätter med att berätta att några konkreta mål om hur långt hon vill nå med fotbollen har hon inte, utan hon tar det som det kommer så får man se sen.

 

Du kan också lyssna på en ljudintervju med Joline här:

 

Text, Reporter och Foto: Micke Svärd

 

© Radio Ljusdal 2016