The Unit använder dans som ett universellt språk

The Unit: Använder dans som ett

universellt språk

The Unit: Använder dans som ett  universellt språk

Venk Lamar, Victoria Jonsson och Emanuel Devis från The Unit.

Venk Lamar, 22 år från Kongo.

 

Emanuel Devis, 26 år, från Kongo

I eftermiddagens Barbro i Radio Ljusdal så gästade bröderna Emanuel Devis och Venk Lamar båda från Kongo och medlemmar i dansgruppen The Unit tillsammans med managern och SFI-läraren Victoria Jonsson för att prata om dans, men också om hur dansen är ett universellt språk som enar människor från olika kulturer.

 

The Unit är dansgruppen som bildades i slutet av förra året i Ljusdal och som redan nu har hunnit med att uppträda på ett flertal scener runtomkring kommunen. De består av en blandning av olika nationaliteter som överkommer språkbarriärer och kulturkrockar genom streetdance.

Victoria Jonsson som är lärare på SFI i Ljusdal är den som organiserar det hela och hon och två medlemmar ur gruppen gästade Micke Svärd i radioprogrammet Barbro i Radio Ljusdal och pratade bland annat om hur dansen fungerar som ett universellt språk och enar människor.

 

The Unit uppträdde förra helgen på Estrad Ljusdals evenmang Gimmie Shelter på Rosehills och kommer i sommar bland annat att kunna ses på nationaldagsfirandet den 6 juni på hembygdsgården i Ljusdal och även under Valla open i Färila senare under sommaren.

 

Två av medlemmarna är bröderna Venk Lamar, 22 år, och Emanuel Devis, 26 år, båda som kommer från Kongo i Afrika. De båda har stor erfarenhet av dans sen tidigare och berättar om dansens betydelse för dem men även om varför de kom till Sverige via Uganda där de levde som flyktingar innan de kom till Sverige förra året.

Hör om deras liv i Afrika och om hur stor dansen är där och deras drömmar i framtiden.

 

Lyssna här på intervjun med Venk, Emanuel och Victoria

 

Text, Reporter och Foto: Micke Svärd

 

© Radio Ljusdal 2016