Anna Cei: "Vi har visat att vi kunde göra det här tillsammans"

Anna Cei: "Vi har visat att vi kunde göra det här tillsammans"

Järvsö Hockey Camp 2016

Anna Cei: "Vi har visat att vi kunde göra det här tillsammans"

 

Foto: Emil Sjöblad

Under veckan har kulturfesten isshoniTogether pågått i Järvsö. I söndags anordnades konsert på Stenegård i Järvsö där man avslutade med en storartad konsert.

 

När artisterna träffades första gången tog det inte lång tid innan de började med olika typer av samarbeten.

- Det tog mindre än 24 timmar för 20 japaner att connecta med nästan lika många svenskar. Det var ju kvittot på att musik är "brobyggare". Det är det stora glädjeämnet den här veckan, att man har blivit kompisar över genregränser och språkgränser och till och med ha uppträtt tillsammans.

 

Dessutom blev de inbjudna till en Pokémonfest i Stockholm där de fick göra promotion för isshoniTogether.

- Det var väldigt kul eftersom många förknippar Pokémon med Japan och japanskt. Japanerna var helt på så vi gjorde om lite i schemat. Sen gick vi runt i Kungsan [Kungsträdgården, Stockholm] och delade ut handskrivna PR-kort.

 

I lördags anordnades en kulturdag på Bergshotellet i Järvsö där de visade upp kimono och hur man tar på sig en kimono. Man visade även upp svenska folkdräkter av olika slag. Efter att man hade visat upp dräkterna var det dags för middag där man bjöd på både svensk och japansk mat. Under kvällen bjöds det också på musik från artisterna, då spelades musiken på akustiska instrument.

 

Framtiden för isshoniTogether är fortsatt tuff och det finns fortfarande en del utmaningar som de måste ta sig förbi.

- Även om vi har planterat ett antal frön, kanske små och inte så många, så har vi i alla fall gjort det. Vi har visat i gruppen också att vi kan: vi har visat att vi kunde få fram pengar, vi har visat att vi kunde göra det här tillsammans och det skickar ett enormt starkt budskap till Japan.

 

Reporter: Emil Sjöblad

 

Intervjun med Anna Cei kan du lyssna på hör

 

© Radio Ljusdal 2016