Det här är en moralisk fråga!

Det här är en moralisk fråga!

Det här är en moralisk fråga!

Kommunstyrelsens ordförande Lasse Molin (M)

 

Foto: Robert Fors

Under torsdagen höll Socialdemokraterna i Ljusdal en presskonferens där man ifrågasatte kommunens polisanmälan mot Arbetarekommuns Ordförande Örjan Fridner (S) angående inlämndet av felaktiga uppgifter om inkomstbortfall i samband med förtroendeuppdrag. Dessutom kräver man kommunstyrelsens ordförande Lasse Molins (M) avgång då man anser att han har förbrukat sitt förtroende då han i Sveriges Radio Gävleborg i fredags uppmanade till en polisanmälan mot Örjan Fridner.

 

Hör gårdagens reportage från presskonferensen här

 

- Det här är ju ett klassiskt sätt att hantera ett svårt läge, menar Lasse Molin. Man flyttar fokus från dom handlingar den politikern har gjort och försatt sig i. Man går från sakfråga till personfråga. Det är klassiskt. Jag tycker att det är obehagligt att man hotar. På en gång som jag agerar eller uttalar mig handlar det om avgångar och JO-anmälningar och jag tycker att att det inte hör alls i det politiska samtalet i vår kommun.

Lasse påpekar också att han inte visste om att Ljusdals kommun skulle anmäla Fridner under måndagen men däremot hade han haft ett samtal med kommunchefen Clas Rydberg om att Clas eventuellt skulle gå vidare med ärendet under måndagen.

- Politikerna ska granskas av kommunen och politikerna ska sköta det här med förlorad arbetsförtjänst, påpekar Lasse. Det här är en moralisk fråga. Jag hoppas på att vi får en diskussion kring politikers moral.

 

Här hör du hela intervjun med kommunstyrelsens ordförande Lasse Molin (M)

 

 

© Radio Ljusdal 2016