En politisk attack!

En politiskt attack!

"Man har ju höga förväntningar. Men det har man ju alltid"

Oppositionsrådet Markus Evensson är djupt kritisk till Lasse Molins (M) uttalande i Sveriges Radio Gävleborg

 

Foto: Robert Fors

Under onsdagskvällen skickade Socialdemokraterna i Ljusdal ut ett pressmeddelande där man meddelade att Arbetarekommuns ordförande Örjan Fridner önskar time out under tiden polisanmälan från Ljusdals kommun är under utredning. Från Socialdemokratiskt håll ser man mycket allvarligt på det här och

- Va har kommit fram till att Örjan Fridner har i lagens mening inte alls gjort något fel och att Ljusdals kommun i det här läget väljer att polisanmäla tolv politiker men man namnger endast en person, Örjan Fridner, och vi undrar då om man verkligen kan polisanmäla en enskild politiker i det här ärendet, frågar sig oppositionrådet Markus Evensson. Markus är också djupt kritiskt till kommununstyrelsens ordförande Lasse Molins (M) uttalande i Sveriges Radio Gävleborg i fredags där han sa att det var djupt olyckligt det som hänt och att han förutsatte att det blev en polisanmälan av det hela. Det verkställdes också av Ljusdals kommun under måndagen.

- Han har agerat utanför sina befogenheter i en sån här allvarlig situation där man pekar ut en ensam företagare och förtroendevald bland övriga tolv som nämns i polisanmälan. Gör man det som kommunstyrelsens ordförande bör man avgå, säger Markus Evensson.

Det man nu vill är att få förvaltningrätten att prova ärendet och sedan tänker Socialdemokraterna även skicka ärendet vidare till justitieombudsmannen där man då ska kunna se om kommunen har agerat fel i förhållande till en enda person. Det är som vi ser det Örjan Fridner som är utsatt för en politisk attack.

 

Intervjun med oppositionsrådet Markus Evensson hör du här

 

Här kan du höra presskonferensen i dess helhet

 

Reporter Robert Fors

 

 

© Radio Ljusdal 2016