Hallen lockade Victoria Forss till Ljusdal

Hallen lockade Victoria Forss till Ljusdal

Hallen lockade Victoria Forss till Ljusdal

Victoria Forss LIF dam:s succéspelare

Foto: Johan Wennberg

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Foto: Johan Wennberg

Foto: Johan Wennberg

 

Två mål senast mot Rimbo IF och en stark bidragande orsak till LIF dams succéstart på säsongen i Division 1. Victoria Forss, 18 år, är tjejen från Hudiksvall som med sin snabbhet och teknik har blivit ett utropstecken för damfotbollen i Ljusdal.

Forss pendlar från Hudik flera dagar i veckan tillsammans med de andra två fotbollstjejerna Alicia Dahlgren och Karin Weinacht för spel i Ljusdals IF, tjejen som kom från spel i Division 1 med Moheds SK den här säsongen. Före det så var dock Forss Hudiksvall trogen och hon berättar själv hur det en gång började,

- Det började i 10 års åldern och jag spelade i Hudik fram till ifjol då jag flyttade till Mohed mycket på grund av de gick upp till Division 1 och att jag ville prova på en högre division säger Forss.

 

Sen inför den här säsongen så fick Ljusdals IF upp ögonen för den kvicke talangen och på frågan om varför Forss var intresserad av en flytt till Ljusdal så svarar hon så här:

- Det har ju alltid varit lite go kring föreningen och sen var det ju hallen också, säger hon och pratar vidare om vilka träningsmöjligheter den nya fotbollshallen ger och vilket lyft den är för hälsingefotbollen.

Men ytterligare en viktig faktor för flytten, förutom hallen, var också tränarna i Ljusdal:

- Jag kände till tränarna litegrann och jag valde Ljusdal för att jag kände att jag kunde utvecklas här.

 

Ljusdalspubliken har hittills vant sig med att se Victoria Forss som en snabb kantspringare, men från början var hon egentligen mitt-mitt och hade en central position.

- Sista året i Team Hudik började jag spela delvis på kanten och hela fjolåret i Mohed så spelade jag på kanten säger Victoria som också på frågan om var hon trivs bäst säger att hon trivs bäst på högerkanten.

– Så jag är med uppe i anfallen, offensivt säger Forss.

 

Naturligtvis är det svårt att hitta tid till någonting annat utanför fotbollsplanen om man spelar fotboll på den här nivån, så är det också för Victoria Forss , men hon försöker hitta tid till bland annat kompisar trots träningar och matcher. När det gäller Ljusdals start på säsongen så frågade jag om Victoria är överraskad att det gått så bra i början:

- Ärligt, så visste jag inte var vi stod, jag visste att vi hade ett bra lag, men jag visste inte hur vi stod oss i den här serien, det är lag som kommit upp och lag som ramlat ner från elitettan, men det har ju visat sig att vi har bra förutsättningar att komma högt upp i den här serien säger Victoria Forss.

 

Såklart väcks ju nyfikenheten på hur framtiden ska se ut för Victoria Forss, hon är ju trots allt bara 18 år gammal och hon har en snabbhet som kan ta henne högre upp i seriesystemet.

- I nästa steg vill jag spela högre upp så elitettan är ett mål , men steget mellan serierna är svårt, men elitettan om ett tag och på längre sikt såklart allsvenskan och kanske utomlands säger Victoria Forss. Som under den här säsongen säkerligen kommer fortsätta att vara en framgångsrik del av LIF dam och kanske får vi på sikt se henne spela på ännu högre nivå i den gulgröna tröjan.

 

För att lyssna på radiointervjun klicka här

 

Reporter Micke Svärd

© Radio Ljusdal 2016