Kämpainsats gav LIF dam första segern inför publikrekord

Kämpainsats gav LIF dam första segern inför publikrekord

Micha äntligen ”hemma” igen efter 14 år

Ljusdals IF:s målskyttar Victoria Forss och Sanna Signeul

 

Foto: Robert Fors

Gillar du våra lokala nyheter? Swisha gärna en valfri slant till: 123 048 38 75

Matchens lirare: Målvakten Linnea Jonsson i segerintervju

 

Ljusdals IF dam tog under söndagen sin första seger i divsion 1 efter 2-0 mot Gamla Upsala SK i nya BL arena inför 483 åskådare. Matchvinnare för Ljusdal blev dels målskyttarna Victoria Forss och Sanna Signeul, men framförallt matchens bästa spelare målvakten Linnea Jonsson.

- Vi gör det sjukt bra, vi har en väldigt bra defensiv säger en glad

Sanna Signeul efter matchen som alltså innebär att LIF dam ännu är obesegrade. Just defensiven blev avgörande i den här matchen då bollinnehavet i stort sett hela matchen tillhörde Gamla Upsala. Men Ljusdal försvarade sig väl och hela försvaret var riktigt bra och framförallt målvakten Linnea Jonsson gjorde en kanoninsats. Första halvlek blev mållös och innehöll bland annat ett bordömt mål på grund av offside av Gamla Upsala. Sanna Signeul var dock genom hela matchen ett ständigt hot och hon hade också ett skott i stolpen.

Under den andra halvleken blev matchbilden sig lik, bortalaget hade bollen och Ljusdal stack upp då och då i motattacker. Och så då med kvarten kvar så kom då det förlösande ledningsmålet för Ljusdal, vi låter målskytten Victoria Forss berätta själv, - Jag fick en passning av Matte(Matilda Wennberg) i djupet sen rullade jag bara dit den! Ja så var det, men Forss var riktigt kylig i avslutningsmomentet, det ska sägas.

Såklart blev det startskottet för en stark press av Gamla Upsala och man pressade på för en kvittering. Men så med dryga 5 minuter kvar kom det förlösande 2-0 målet som säkrade hemmasegern. Sanna Signeul fick välförtjänt rulla dit bollen efter ett snarlikt anfall som vid det första målet.

När domaren sen blåste av matchen så kunde LIF damerna jubla ikapp med den stora publiken och konstatera att man ännu är obesegrade efter 3 matcher trots att man mött 3 av seriefavoriterna.

 

Radio Ljusdal träffade dels målskyttarna Victoria Forss och Sanna Signeul dessutom matchens bästa spelare målvakten Linnea Jonsson

 

För att lyssna på Forss och Signeul klicka här och för att lyssna Linnea Jonsson här

 

Reporter: Micke Svärd

 

Målskyttar Ljusdals IF: Victoria Forss och Sanna Signeul

 

© Radio Ljusdal 2016