Möt tjejerna bakom Korvfabriken i Ljusdal

Möt tjejerna bakom Korvfabriken i Ljusdal

Möt tjejerna bakom Korvfabriken i Ljusdal

Malin Schröder och Annica Swartswe bakom disken i sin coffeshop i Korvfabriken.

Framsidan på Korvfabriken vid Magasingatan i Ljusdal.

Malin och Annica i sin livsstilsbutik.

Malin Schröder och Annica Swartswe slog i påskas upp dörrarna till sin butik Korvfabriken i Ljusdal. Korvfabriken ligger i en före detta industrilokal som har varit en bilhall på Östernäsområdet. – Vi var rörande överrens om att det finns otroligt mycket bra butiker i Ljusdal så vi ville inte göra något likadant utan hitta ett helt annat koncept, säger Malin.

 

Båda två är entreprenörer med tidigare erfarenhet från att driva butik och har ett brinnande intresse för färg och form, och gick till en början på varsitt håll och funderade på att öppna en butik sedan dom tidigare flyttat hem till Ljusdal igen efter att ha bott på andra orter. När dom slog ihop sina tankar och idéer upptäckte dom att dom ville samma sak. Så för cirka två månader sedan öppnade Annica och Malin en livstilsbutik med en coffeshop tillsammans. – Vi har försökt att sikta in oss på märken som inte finns i närheten så kunderna ska få ett större utbud, berättar Annica.

 

En coffeshop var viktig för båda två och skulle absolut finnas med. – Vi älskar ju kaffe båda två, berättar Annica och ler. – Vi ville gärna ha expresso, cappuchino och latte fyller Malin i och säger att det konstigt nog inte fanns i Ljusdal. Och vad gäller lokalen så var det exakt var dom letade efter när dom såg den, dom var ute efter någon typ av industrilokal och som gärna fick ligga lite i utkanten av själva centrumet i Ljusdal. Lokalen är stor och luftig med högt i tak och bredvid ligger bland annat en nyöppnad skateboardbutik.

 

Själva namnet Korvfabriken är det många som varit nyfikna på och idén kom när det från början var tänkt att öppna butiken i en gammal industrilokal där man tidigare hade tillverkat korv. – Vi ska ju vara i en korvfabrik så då ska vi ju heta korvfabriken, säger Annica.

Sedan blev det ändrade planer gällande lokalen då dom bytte till den butiken ligger i idag men namnet fick stanna. – Det var redan ett begrepp vi hade lanserat och kände att det kör vi på, berättar Malin.

 

Hör Annica och Malin själva berätta om detta och mycket mer i reportaget.

 

Reporter: Jessica Eriksson

Foto: Micke Svärd

 

 

© Radio Ljusdal 2016