Per Engstrand från Ljusdal siktar på guld i nya klassen

Per Engstrand från Ljusdal siktar på guld i nya klassen

Per Engstrand från Ljusdal siktar på guld i nya klassen

Foto: Johan Wennberg

Foto: Johan Wennberg

Foto: Johan Wennberg

I Sjöbo strax utanför Ljusdal bor en kille som verkligen kan köra bil, han är regerande svensk mästare och lägger all sin tid och pengar på att åka land och rike runt för att tävla mot de bästa.

- Vi siktar på guld säger Per Engstrand inför sommaren 2016, detta trots att han precis bytt klass inom Rallycross och att den nya motorn ännu inte är på plats i bilen. Men ändå så tror man på honom när vi sitter i hans fantastiska garage i Sjöbo och pratar. För han har tagit guld redan ifjol 2015 i sin gamla klass den med motorvolym upp till 2,4 liter och hans professionalitet och driv imponerar på oss reportrar.

 

2015 blev alltså ett framgångens år för Per Engstrand i SM serien i Rallycross som slutade med guld, men säsongen var en enda lång utmaning där Per och hans stall ungefär halvvägs in på serien fick ordning på det mekaniska och därefter kunde vinna guldet i den sista deltävlingen för året.

 

Inför 2016 så kände Engstrand att han ville ha en ny utmaning i sitt tävlande och därför valde han att gå upp en klass och byta motor i sin Lexus till en 2.8 liters metanolmotor.

- Jag ville ha en ny morot berättar Per och han sätter ribban högt trots att han är ny i klassen och siktar på guld redan under debutsäsongen.

- Det är inget att hymla om, det är guld som gäller säger Per.

 

Det har redan körts en deltävling i serien, där gick det inget bra alls, men det finns förklaringar till det, dels har Team Engstrand ännu inte kunnat installera den nya 2,8 liters motorn utan tvingats köra på fjolårets 2,4 liters, sen så strulade även den motorn, men de stunder då motorn gick bra så hävdade Per sig väl i konkurrensen så det finns stora förhoppningar när den nya motorn är på plats och går bra om framtiden.

 

Nästa deltävling för Per Engstrand är helgen 10-12 juni i Arvika och då kommer han att vara redo för att göra en riktigt bra tävling.

 

Lyssna på när vi träffade Per Engstrand genom att klicka här

 

Text: Micke Svärd

 

Reportar Micke Svärd, Niklas Johansson och Johan Wennberg

 

 

© Radio Ljusdal 2016