Tomas Wennberg inför Rimbo IF - Ljusdals IF på söndag

Tomas Wennberg inför Rimbo IF - Ljusdals IF på söndag

"Man har ju höga förväntningar. Men det har man ju alltid"

På söndag är det dags igen för Ljusdals IF damer med bortamatch mot Rimbo IF efter succéstarten i damernas Division 1 norra Svealand. Nu går färden mot Uppsalaområdet för match mot tabellfemman Rimbo IF som ligger på platsen före LIF Dam. Självklart kommer matchen att sändas live i Radio Ljusdal med start kl 13.45 och vi kollade med tränaren Tomas Wennberg hur läget ser ut inför matchen.

 

Har ni hunnit ladda om efter succén i söndags mot Gamla Upsala?( seger 2-0)

” Ja inga problem, vi njöt i två dagar sen har det varit fullt fokus på nästa match. Vi var träningslediga i måndags och sen hade vi genomgång på tisdag över matchen där vi stängde den. Men såklart hann vi njuta några dagar”

Matchen på söndag kommer att spelas på naturgräs, vilken skillnad innebär det och hur har ni förberett er för det?

” Vi har tränat på vanligt gräs hela veckan, vi får rikta ett stort tack till Delsbo IF och Färila IF för att vi har fått vara där och kört. När det gäller skillnaden så är den större än man kanske tror, det blir tyngre ben i början när man spelar på naturgräs och spelet blir ju inte lika snabbt som på konstgräs heller, men det är inga bekymmer, vi är ju vana eftersom vi normalt spelar på naturgräs. Men en liten omställning är det.”

Läget i laget? Hur tänker ni angående Jonnah Tönners till exempel, spelar hon från start på söndag?

” Vi väntar tills lördagsträningen innan startelvan bestäms. Annars är det lite småbekymmer, Wilma Larsson har en stukad fot, Alicia Dahlgren är lite sjuk och Sanna Signeul är lite småsnuvig, men vi hoppas och tror att hon är med på söndag, hon vilade från träningen igår(torsdag, reds anm), men vi hoppas såklart att hon blir med”

Rimbo IF står för motståndet vad vet ni om dem?

”Vi vet väl inte så jättemycket om dem om jag ska vara ärlig, men de har fått en bra start med två segrar på tre matcher och de stod upp jättebra mot Gamla Upsala. Vi har full respekt för dem, det blir en svår bortamatch för oss, som alla andra, men det ska bli roligt att komma till en bra plan och arena”

Hur är det att vara tränare när det går så här bra och det råder lite fotbollsfeber kring LIF dam?

” Naturligtvis ger det en massa energi när det går bra och är mycket folk på matcherna, det är mycket lättare att vara fotbollstränare när det går bra ”

Och till sist, du har mycket energi och känslor under matcherna hur slut blir man egentligen efteråt?

”Jag är så inne i matcherna att efteråt är man ju riktigt slut mentalt och det brukar sitta i några dagar efter” säger tränaren Tomas Wennberg som vill betona vikten av att fortsätta vara ödmjuk även efter en sån bra start som LIF fått: ” Det är viktigt att vara ödmjuk, till och med jävligt ödmjuk för vi har bara spelat 3 av 22 matcher och serien är lång och det kommer krävas mycket av oss, men såklart är det jätteskönt att ha fått en bra start. Vi vet att om vi orkar mobilisera energin till varje match då är vi med i varje match också.”

 

 

© Radio Ljusdal 2016