15 spelare under kontrakt för LIF dam

15 spelare under kontrakt för LIF dam

15 spelare under kontrakt för LIF dam

Ljusdals IF dam:s sportchef Micke Sved som sköter de nya kontrakten med spelarna i LIF dam

 

Foto: Viktor Hansson

Victoria Forss och Johanna Kämpe bort, men ändå ser läget ljust ut för LIF dam iför säsongen 2017, då i dagsläget man är 15 spelare som står under kontrakt och stommen i laget är kvar.

Nye sportchefen Micke Sved är den som skött de nyinförda kontrakten för spelarna:

- Det här är i egentligen ett sätt att belöna spelarna och vi vill ju ett steg till och då är ju kontrakt obligatoriskt, säger Sved om de nya kontrakten.

 

I stort sett är det redan nu klart att LIF dam kommer att få behålla samma lag till säsongen 2017. Nyckelspelare såsom målvakten Linnea Jonsson, unge försvaren Jonnah Tönners, tunge mittfältaren Matilda Wennberg och mångsidige forwarden Ellika Persson är redan nu klara med kontrakt för spel i division 1 till sommaren.

 

Trots tappen av lagets bästa fot Johanna Kämpe och blixtsnabba ytterspringaren Victoria Forss så ser läget riktigt ljust ut för laget då man redan nu är i träning med stora delar av fjolårets lag som ju gjorde succé under förra säsongen.

Lägg därtill att man fått tre nyförvärv med Malin Sjöberg som är en riktigt spetsvärvning i potten så ser det riktigt bra ut.

 

Radio Ljusdal träffade sportchefen Micke Sved som berättade om sin nya roll och hur läget i laget är.

 

Lyssna på intervjun här

text och reporter: Micke Svärd

 

 

 

 

© Radio Ljusdal 2016