Bluegrass på Solhuset, Ljusdal

Bluegrass på Solhuset, Ljusdal

Fredagen den 4:e mars anordnade föreningen Musik i Ljusdal en konsert där blugrassgruppen G2 uppträdde med både traditionell och musik som de själva komponerat under de 11 år som de har varit aktiva. Under pausen fick Radio Ljusdal en pratstund med Christoffer Olsson (sång och gitarr) som berättade vad namnet G2 egentligen betyder och hur mottagandet blev när man tog sig till USA och spelade, något som var väldigt positivt då den stora bluegrasscenen finns där och det är därifrån genren kommer. Bluegrass är en lite speciell genre och Christoffer beskriver den så här: ”...en blandning mellan amerikansk folkmusik, alltså bergsmusik från Apacherna, lite blues och lite irländskt.”

 

Under pausen passade vi också på att prata med László Gönczi, ordförande i Musik i Ljusdal, som berättade att föreningen har funnits i cirka 25-30 år.

För att kunna få grupper som G2 att komma till Ljusdal och spela får man hjälp av Kulturutveckling Gävleborg (en avdelning i Region Gävleborg) som anordnar turnéer åt grupper.

 

Reporter/foto: Emil Sjöblad

 

2016-03-08

© Radio Ljusdal 2016