Järvsö IK:s nya tränare Niklas Hansson inför derbyt

Järvsö IK:s nya tränare Niklas Hansson inför derbyt

Anja Pärson var i Ljusdal under torsdagen

Niklas Hansson, tränare i Järvsö IK

 

På fredag spelar Järvsö IK derby hemma i Järvsö Arena mot Bollnäs IS. Under torsdagens träning inför matchen passade Radio Ljusdal på att träffa Järvsös nya tränare för säsongen, Niklas Hansson som tidigare har spelat ibland annat Hudiksvalls HC och Lindefallet samt tränat ungdomslag i Hudiksvall.

 

Vad är tjusningen i att gång efter gång åka och titta på matcher, träna lag och spela hockey själv?

- Det är ju utveckling, få utveckla andra och utveckla mig själv. Framför allt att få vinna, jag älskar att vinna.

 

Varför valde du att hoppa på uppdraget som tränare för Järvsö IK?

- Jag kom hit ifjol och blev jättebra omhändertagen, jag fick jättestor hjälp. Jag hade några jobbiga säsonger i Lindefallet. Jag har haft en bra dialog med Andreas (Andersson) under sommaren och jag tyckte det skulle bli jättekul med de här grabbarna och få prova på det här på riktigt och vara tränare och få utveckla de här grabbarna. Det är betydligt större trupp nu än vad vi hade då när jag tog laget, då visste vi inte ens om vi skulle få ihop ett lag och nu har vi 24 spelare.

 

En tredjedel av säsongen är avverkad, 8 matcher, ingen seger än så länge, -50 i målstatistiken. Hur ser du på det?

- På slutet har vi spelat bra och jag tycker att så länge vi börjar spela bra hockey så spelar resultaten ingen roll än så länge, utan poängen börjar ramla in nu när vi fortsätter spela som vi gör när vi får ha alla spelare med. Det är inte en enda match där vi har haft alla spelare tillgängliga, någon har jobbat, någon har varit sjuk, nån som är skadad. Vi har ju fått jobba lite i motvind hela vägen.

 

Nu på fredag är det derby mot Bollnäs, hur går tankarna?

- Vi ska vinna! Nu är vi riktigt laddade. Framför allt grabbarna som är från byn, det är ju den matchen man vill vinna, Bollnäs hemma. Det är prestige.

 

Finns det någon spelare du skulle vilja tipsa publiken att hålla en liten extra koll på?

- En av de egna juniorerna, nummer 24 - Erik Schön. Han gjorde två mål förra matchen, är på gång nu och 16 år. Jag tycker att det är kul att en sån kille kan prestera.

 

Hela intervjun med Niklas Hansson kan du lyssna på här

 

Reporter: Robert Fors

Fotograf: Emil Sjöblad

 

© Radio Ljusdal 2016