Leif Hansen (SRD) om Region Svealand

Leif Hansen (SRD) om Region Svealand

Mattias Blom killen som stod på skridskor för första gången vid 12 år

Leif Hansen pratar om Region Svealand

 

Foto: Robert Fors

Representanter från SRD befann sig under fredagen ute på Ljusdal för att ge sin syn på förslaget om en ny regionindelning

 

Foto: Robert Fors

När det lokala partiet i Ljusdals kommun, Socialradikala demokraterna, i våras möttes av förslaget att slå ihop sex stycken landsting till en region, Region Svealand, kände man snabbt en växande oro. Efter en del diskussioner inom partiet är man idag betydligt mer kritiska än positiv till förslaget och menar att om detta går igenom innebär det en stor försämring, inte bara för Ljusdals kommuns invånare utan även för hela Hälsingland. Under fredagen befann sig representanter för partiet ute på Ljusdal för att diskutera men kommuninvånarna och presentera sina förslag och vad partiet vill och står bakom.

 

Radio Ljusdal träffade Leif Hansen från SRD som anser att det i stort sett innebär en försämring för Ljusdals kommun och dess invånare. Att slå ihop 64 kommuner och sex landsting är något som Leif Hansen och SRD är väldigt kritiska emot.

 

Leif Hansen och SRD befarar att sjukhus runtom i länet kommer att läggas ner:

- Vi har ju bara Närsjukvårdsavdelningen på Ljusdals sjukhus och fler läkarstationer, så det är ju sådant som är i riskzonen. Det ser man ju uppe i Norrland hur man lägger ner där.

 

Till veckan har Socialradikala demokraterna valt att bjuda in glesbygdsforskaren Ronny Svensson som ska komma och prata om hur det här kan komma att påverka Ljusdals kommun.

 

Reporter: Robert Fors

 

Hela reportaget kan du höra här

 

© Radio Ljusdal 2016