Logyra i Höstmörkret

Logyra i Höstmörkret

Jerry Ask är en av artisterna under kvällen

Under hösten är det premiär för en ny festival som arrangeras på Ersk-Anders i Skästra. Under kvällen bjuds det på musik från både lokala förmågor och nationellt kända artister samt mat och dryck från Rosehills. Radio Ljusdal träffade artisten Jerry Ask för att prata om evenemanget.

 

Jerry Ask berättade att arrangemanget är en satsning för att få Ljusdal och Järvsö att leva under hösten.

- Det ska finnas nått att leta sig ut till och ha kul. Vi kände att är det något som saknas under den här perioden så är det musikarrangemang av rang.

Hur kom ni på idén till festivalen?

- Det var inte jag som kom på det här, utan det var Sara Andersson och Johanna Bakke, som arrangerar det här. Men jag tror att det är så att man har fått erfara att folk saknar nånting av den här typen under den här årstiden, det händer så mycket på sommaren och vintern och att hösten måste livas upp lite grann.

 

Hur lång tid har det tagit att arrangera evenemanget?

- Tanken har ju funnits väldigt länge, sen har det nog bara varit ett par månaders arbete. Det blir ju utspritt på väldigt lång tid eftersom det blir några dagars paus mellan varje grej man gör. I och med att folk är sugna på en sån här grej och är villiga att hjälpa till för att det ska hända nånting så har vi fått väldigt mycket stöd och hjälp av de olika som är delaktiga i evenemanget. Det kommer bland annat att finnas mat och dryck från Rosehills och Ersk-Anders loge har också ställt upp jättemycket med hjälp kring det här.

 

Under kvällen bjuds det på musik från:

Sofie Björk Eng & Fredric Bergström

Louise Rosén

Electric Feel Good

Brodén & Bandet feat. Jerry Ask & Pär Engman

 

- Sist men inte minst har vi fått äran att gästas av Marit Bergman som kommer hit och gör en exklusiv spelning. Hon kommer inte att spela i närheten på väldigt länge så vill man se henne så är det här det gäller, berättar Jerry.

 

Hela intervjun med Jerry Ask kan du höra här

 

Reporter: Emil Sjöblad

© Radio Ljusdal 2016