Slottedagen i helgen

Slottedagen i helgen

Bildkälla: Estrad Ljusdal

För fjärde året i rad är det på söndag dags för Slottedagen på området utanför Slottegymnasiet. En dag fylld med olika aktiviteter inom kultur och idrott. Vi träffade Malin Lindgren från Estrad som berättade om Slottedagen.

 

- Det är fortfarande väldigt mycket workshops inom allt från musik till dans och måleri. Men i år har vi också bjudit in idrottsföreningar, därför har vi döpt om dagen från Kulturslottedagen till Slottedagen.

 

Under dagen bjuds det på en massa aktiviteter. På scenen kan man se framträdanden från bland annat artister, musikskolans och estetiska programmets elever och dansare samt kommer det att bjudas på workshops där man bland annat får prova på att måla, bågskytte, prova på historiska kläder och testa instrument. Dessutom kommer det att finnas en ”husvagnsstudio” där man får prova att spela in egen musik.

 

Vad är syftet med Slottedagen?

- Syftet är att visa vad som finns att göra i Ljusdals kommun och även vad som finns att göra över huvud taget inom kultur och idrott, få människor intresserade som kanske vill fortsätta med nånting efter att de provat. Det är för alla åldrar och intressen.

 

Som tidigare nämnts så är det nytt med idrott på Slottedagen, hur kommer det sig?

- Det beror på att vi står inför en öppning av den så kallade Slottehubben som ska vara en aktivitetshubb för föreningsliv av alla slag både inom idrott och kultur. Den kommer ligga på Slottegymnasiet så nu vill vi öppna upp för de aktiviteterna också. Så det var ganska naturligt tyckte vi.

 

Reporter: Emil Sjöblad

 

Här kan du lyssna på intervjun med Malin Lindgren

© Radio Ljusdal 2016