Örjan Fridner gör som Clintan och försvinner in i dimman

"Örjan Fridner gör som Clintan och försvinner in i dimman"

Örjan Fridner

Tisdagen den andra maj meddelade Socialdemokratiska arbetarekommunen Ljusdals ordförande Örjan Fridner att han önskar avgå från sin ordförandepost.

Radio Ljusdal träffade Örjan som berättar om anledningen till att han lämnar posten och vad han har för framtidsplaner.

 

- Jag har sen två år tillbaka en enskild firma och nu börjar det hända saker och ting som gör att jag måste engagera mig mer utomlands berättar Örjan Fridner

 

Det är dels företagandet, där bland annat ett aktiebolag i ukraina ingår som gör att Örjan väljer att lämna posten.

 

- Det gör att jag inte kommer vara hemma mycket, den som är ordförande bör vara hemma mer framöver än vad jag kunnat det senaste åren säger Örjan.

 

Det finns även fler skäl till att Örjan väljer att lämna posten, en är att han totalt varit ordförande i åtta och ett halvt år, något han själv säger inte är bra.

 

- Jag har varit med så länge, jag var ordförande i arbetarkommun i början av seklet. Sen blev jag ordförande våren 2011. Det är inte bra om samma personer uppehåller samma poster hur länge som helst, det är inte bra för rörelsen i sig själv säger den avgående ordföranden.

 

En ny ordförande kommer tillträda först till hösten, på frågan om varför det dröjer så länge svarar Örjan att han inte ville tala om det förrän det var klart med hans nya aktiebolag, vilket var veckan innan första maj, en dag han inte ville störa med sitt beslut.

Han anser också att en demokratiskt process inte ska genomföras under sommaren och hoppas att valet av en ny ordförande ska vara klart i början av september.

 

Örjan kommer inte att lämna politiken helt, utan blir kvar i den mån han hinner.

 

- Jag är vald för innevarande mandatperiod i fullmäktige av folket så där tänker jag sitta kvar så länge jag orkar och hinner. Dom andra två uppdragen siktar också på att klara av, Ljusdal Energi som jag tycker är mycket intressant.

Däremot så tror jag inte att jag kan vara med så mycket i kommunstyrelsen.

Jag kommer som Clint Eastwood att försvinna in i dimman säger Örjan

 

Örjan berättar också om han och hans frus planer på att flytta till Falun av familjeskäl då han både har barn och barnbarn där.

- Jag kom hit för att spela bandy och den tiden är över. Nu när jag tunnar ut politiken så tror jag att vi båda är överens om att Falun lockar väldigt starkt, avslutar Örjan Fridner.

 

Lyssna på hela inslaget här

 

Text: Viktor Hansson

Inslag: Robert Fors

 

© Radio Ljusdal 2016