E-Sportlov med Reboot 2018

E-Sportlov med Reboot 2018

Foto: Isak Modd

Foto: Isak Modd

Precis som på höstlovet så arrangerades det även ett lan i idrottshallen på Slottegymnasiet under sportlovet. Radio Ljusdal besökte lanet under lördagskvällen för att prata med arrangörerna.

 

Ett lan är när man träffas och spelar datorspel tillsammans. Lan arrangeras i såväl mindre som större sammanhang och Reboot 2018 som gick av stapeln i Ljusdal under sportlovet hör till det senare.

 

Anton Bylund, som är en av arrangörerna tillika el-ansvarig på lanet sa såhär om hur arrangemanget kommit till.

 

- Vi började med att arrangera ett lan i Kilafors biograf och därifrån har vi gått vidare till idrottshallar och det har blivit större och större. Sen så tappade vi lite intresset men kom tillbaka, där av namnet Reboot, berättar Anton Bylund.

 

Förutom en möjlighet till att spela datorspel med vänner och likasinnade så arrangerades turneringar i olika spela i idrottshallen på Slotte.

 

- Reboot syftar också på att man ska, förutom att lana, kunna spela E-Sport på en profsig nivå med scen och streaming, Säger Anton Bylund.

 

Och ett nytt lan i höst ser det även ut att bli.

 

- Vi tänker fortsätta att arrangera och försöka göra ett lan två gånger per år. Sen får vi se hur vi växer. Vi lär oss under vägen utav misstag och vad som gick bra. Vi försöker utvecklas och bli större, avslutar Anton Bylund, en av arrangörerna bakom Reboot 2018.

 

Lyssna på hela intervjun här

 

Text och intervju: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016