"En skidutrustning kan man behålla i minst tio år"

"En skidutrustning kan man behålla i minst tio år"

Torsdagen den 16 november var det skidträff på sportringen i Ljusdal där butiken presenterade material och erbjudanden inför kommande skidsäsong. Peter Skyttner är ägare och berättar om träffen men också om vintern som kommer.

 

I den årliga skidträffen satsas det mest på längdskidor för motionärer med ett antal erbjudanden, men självklart så finns det erbjudanden under alla andra dagar också som t.ex. paketpris på längdskidor så länge skidorna räcker.

 

I år är en nyhet något som kallas för Skins som alltså är en skida som man inte behöver valla med fäste själv. Skins har funnits i några år men är väldigt populärt i år. Butiken kanske kommer utöka med en uthyrning för att få fler att börja åka och göra det billigare och i butiken så finns det även mycket material inom längdskidåkning medan det i alpint finns förbrukningsvaror som hjälmar och ryggskydd.

 

-En skidutrustning kan man behålla i minst tio år säger Peter och på frågan om vad som är viktigast för en skidåkare så säger han att man ska ha en utrustning som är anpassad till en själv och då kan man ju naturligtvis komma till sportringen i Ljusdal.

 

Peter hoppas på en riktig säsong då de senaste åren varit väldigt dåliga längdsäsonger med dåliga fören och en varm temperatur och dessutom lite snö. Peter nämner också spåret vid Skidstadion här i Ljusdal som exempel för aktiva att köra under Vintern.

 

Lyssna på hela intervjun här

 

Text: Jesper Arosin

 

 

 

© Radio Ljusdal 2016