21 Matcher live - mer fotboll än någonsin i Radio Ljusdal!

21 matcher LIVE - mer lokal fotboll än någonsin i Radio Ljusdal!

Järvsö BK är redo

LIF dam laddar för en ny säsong

Nu lägger Radio Ljusdal bollen på straffpunkten och lovar lyssnarna mer lokal fotboll i etern än någonsin. Samtliga divisioner, damer och herrar, barn och ungdom, ska avhandlas ett antal gånger innan årets säsong är till ända. Det betyder Radio Ljusdals bredaste fotbollssatsning någonsin med fler direktsända matcher och reportage både i etern och på radioljusdal.se Huvudfokus ligger precis som förra året på Ljusdals IFdam som 2017 gjorde en fantastisk säsong som nykomlingar i div. 1 Samtliga bortamatcher sänds även i år i sin helhet i etern. Dessutom blir det också direktsänd herrfotboll från Föne, Färila, Järvsö och Tallåsen. Och de tre som ska hålla i trådarna i Radio Ljusdals fotbollssattsning är Micke, Robert och Viktor.

 

- Efter en fantastisk respons de senaste två åren med mer och mer fotboll i etern känns som ett naturligt steg att höja ribban ännu mer, säger Robert. Vi lade ut en fråga på Facebook samt kollade med några tidigare sponsorer och berörda klubbar och det var liksom ingen tvekan, fotboll i Radio Ljusdal är här för att stanna.

 

Roberts huvudroll kommer att vara i studion som studiankare samt som reporter ute på fältet. Ett uppdrag han trivs mycket bra med.

- Att få träffa alla dessa eldsjälar som lägger ner åtskilliga timmar för klubben i deras hjärta är alltid så häftigt och inspirerande, säger Robert. Alltid bra bemötande och entusiasm vilket smittar av sig och får en att förstå hur viktigt deras engagemang är för alla inblandade.

 

När det gäller förra årets stora succélag Ljusdals IF dam är det givetvis vårt "fotbolls-ESS i rockärmen" som i huvudsak står för bevakningen Micke Svärd. Och Micke ser givetvis fram emot ännu en säsong nere på Älvvallen samt runt om i Sverige på olika arenor tillsammans med LIF dam.

 

- Förra året var en fullständig succé och man tog som nykomling både orten Ljusdal och hela div 1. norra Svealand med storm, säger Micke lyriskt. Det ska bli fantastisk kul att få se hur långt man kan komma i år. Som jag ser det har truppen breddas bra samt att man har fått ännu ett års bra och viktig träning i benen tillsammans med fantastiska tränarna Thomas Wennberg och Mikael Hellmersson samt övriga inblandade kring laget. Visst man har tappat Johanna Kämpe och Viktoria Forss men de som är kvar har ett år mer rutin i benen. Dessutom har man fått in lovande spets i form av Samantha Brand och Malin Sjöberg och dessutom ungdomlig talang i form av Jennifer Jonsson och LeneLi Grönoset. På det hela taget tror jag att LIF damer är starkare 2017 än 2017. Jag tror faktiskt att Ljusdal blir topp tre i år.

 

Ny för i år på fotbollsredaktionen är fotbollstokige Bollnäsbon Viktor Hansson. Viktor kommer i huvudsak att följa herrarna i de olika divisionerna och ser med spänning fram mot sitt nya uppdrag.

- Fantastiskt roligt att få möjligheten att få kommentera fotboll, säger han. Jag har tidigare kommenterat bandy på relativ hög nivå vilket är kul men det är ju faktiskt fotboll jag brinner extra mycket för.

På frågan vad Viktor ser mest fram emot så är det nog ”Föne Ultras” (Föne IK´s och norra Hälsinglands mest engagerad fotbollsklack) och en massa massa fotboll.

- Det finns ett stort engagemang kring fotbollen i Ljusdals kommun som bara har vuxit sedan fotbollshallen kom till. Och det bådar gott för både sommaren och framtiden, avslutar Viktor.

 

Förutom LIF damernas samtliga bortamatcher kommer vi att sända tio herrmatcher spridda över de olika divisioner. Vilka det är och blir kommer vi att presentera eftersom.

 

Första programmet sänds lördagen den 22 april klockan 13:45-16:00 och bjuder Ljusdals IF dam borta mot på Enskede IK.

© Radio Ljusdal 2016