Jerry Ask underhåller i husbandet på Rosehills

Jerry Ask underhåller i husbandet på Rosehills

Rosehills populära sommarkvällar rullar på och ikväll torsdag kommer Kalle Moraeus till Ljusdal för att spela. Någon som också kommer stå på scen är Jerry Ask, Jämtlänningen som numera bor i Järvsö och är den del av Rosehills husband.

 

Jerry Ask gästade Sommarbarbro under torsdagsförmiddagen där det pratades om såväl musik som varför han valde att flytta från Stockholm och bosätta sig i Järvsö, en ort han egenligen inte hade någon koppling till.

 

- Vi fick barn och barnen började bli större, jag började känna mer och mer att jag inte trivdes med att barnen fick en uppväxt i Stockholm, jag säger inte att man inte kan ha världens bästa uppväxt i stockholm för den kan man.

Men jag är uppvuxen i skidbacken, jag är uppvuxen i skogen och jag är uppvuxen på vattnet, så vill jag att mina barn ska ha det också, berättar Jerry.

 

Då Jämtland inte var ett alternativ och fruns hemort inte blev av så föll valet på Järvsö.

 

- Jag vill hitta en av dom här orterna i Sverige som har ett riktigt framåtdriv, där inte folk har tappat glöden.

Det bara blev så, det var ju Järvsö, säger Jerry Ask.

 

Jerry har gått från att förra året kompa till att i år vara en ledande gestalt i Rosehills husband och spelat med bland annat Ebbot Lundberg.

Kalle Moraeus kommer dock att stå själv på Rosehills scen.

 

- Den här sommaren har vi både spelat med artiserna och vi har även haft artister som kommit och spelat själv och Kalle kommer att köra själv. För två veckor sen kom Ebbot 20.59 med tåget. Så vi som band repar ihop låtarna, vi hade en lista på 15 låtar sen kör vi berättar Jerry Ask för Radio Ljusdal.

 

På frågan om Kalle Moraeus ändå kommer att spela med husbandet sa Jerry

 

- Sånt visar sig, det kan va så.

 

Lyssna på torsdagens Sommarbarbro med med Micke Svärd och Jerry Ask här

 

Text: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016