LBK föll mot Tillberga när elitseriekontraktet skulle säkras

LBK föll mot Tillberga när elitseriekontraktet skulle säkras

LBK tog emot Tillberga hemma på IP i den näst sista omgången av kvalet till Elitserien 2017/18.

Inför matchen hade Ljusdal möjligheten att via seger eller oavgjort bli klara för högstadivisonen men ett desperat Tillberga satte käppar i hjulet för Ljusdalslaget.

 

Tillberga som var tvingade att ta 2 poäng efter en svag inledningen av kvalet tog ledningen via lagkapten Robin Andersson som till slut skulle bli tremålsskytt.

Matchens andra tremålskytt, LBKs skyttekung Jonas Pettersson satte sedan både 1-1 och 2-1 innan matchen gick till halvtidsvila.

 

I andra halvlek skulle det inte ta mer än en minut innan Tillberga skapade en hörna som blev början på vändningen för Västeråslaget när man gjorde 2-2.

 

Tillbergas tredje mål kom efter en missbedömd situation från LBKs Jonas Svensson.

 

- Jag gör ett val och släpper den, jag tror att bollen ska gå en bit utanför säger Ljusdals målvakt Jonas Svensson.

 

Tillberga vinner sedermera matchen med 4-3 och nu avgörs kvalserien i den sista omgången där Ljusdal möter Kalix på bortaplan.

 

- Vi bygger så jävla mycket energi nu på två dygn så det finns inte ord för hur mycket energi vi ska bygga nu, så ska vi åka upp till Kalix och va svin bra rakt igenom och åka därifrån och vara elitseriespelare hela bunten, det tycker jag vi är så jävla värda säger Jonas Svensson på frågan om hur LBK ska ladda om inför avgörandet på Lördag.

 

Hör hela intervjun med Jonas Svensson här

 

Text och ljud: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016