Mighty Matilda matchhjälte när LIF dam premiärvann

Mighty Matilda matchhhjälte när LIF dam premiärvann

En glad tvåmålsskytt, Matilda Wennberg, efter LIF dam:s seger ipremiären mot IK Huge med 2-0.

 

Foto: Micke Svärd

En likaså glad Tomas Wennberg, tränare i LIF dam, efter matchen.

 

Foto: Micke Svärd

Det hann bli nervöst och lite oroligt, skulle matchen sluta mållöst, trots ett massivt bollinnehav och en match som LIF dam dominerade fullständigt.

Men då klev lagets egna skördetröska med en ferrarimotor i fram, Matilda Wennberg, och gjorde två mål under de sista 10 minuterna och suckarna blev till jubel bland de 412 åskådarna och Ljusdals IF dam kunde ta hem tre poäng i premiären av Division 1 norra Svealand efter en 2-0 seger mot IK Huge.

 

- Hur skönt som helst, det var skönt att bara sätta en, sen fick jag till nån lyckoträff till på slutet, dubbellycka, sjukt kul! säger en ödmjuk matchvinnare till Radio Ljusdal efter matchen.

Matilda Wennberg gjorde alltså det förlösande 1-0 målet med mindre än tio minuter kvar av matchen. Målet kom till efter att pigge Karin Weinacht kom runt till vänster och spelat in bollen och därinne fanns Wennberg och efter en liten snurrning så kunde hon placera bollen i nät.

När hon dessutom följde upp det med att sätta 2-0 bara minuter senare, efter en drömträff från cirka 25 meter rakt upp i krysset, så var det inget snack om vem som var dagens matchhjälte.

 

Annars blev det nästan lite ångestladdat för hemmapubliken i BL arena(412 åskådare) när LIF tjejerna trots ett massivt spelövertag och ett ännu massivare bollinnehav( 90-10, 80-20?) inte kunde få in bollen i nät.

Det såg en aning krampaktigt ut på den sista tredjedelen och löpningarna in bakom IK Huges backlinje var lite för få. Men nog borde ändå LIF dam lyckats få in ett mål aningen tidigare än vad det blev i och med sitt spelövertag.

Karin Weinacht hade en boll inne i början på andra halvlek, men det dömdes bort efter en tveksam offside.

 

Matchvinnaren Matilda Wennberg visste dock att Huges försvar skulle bli svårforcerat och LIF hade pratat om tålamod inför matchen:

- Vi visste att Huge är ett starkt defensivt lag och därför gällde det att ha tålamod och vi sa innan, det gör inget om vi sätter en boll i nittioförsta, huvudsaken att vi gör ett, för bakåt håller vi tätt och vi gjorde ju två mål sista tio minuterna, så vi höll ju planen säger Matilda Wennberg.

 

Vi träffade också en nöjd hemmatränare i Tomas Wennberg som på frågan vad han är nöjd med efter dagens premiär svarade så här:

- Tålamodet, jag tycker vi ser starka ut, jag tror inte Huge har en enda målchans, defensiven sa vi innan matchen är otroligt viktigt att vi sätter den så kommer det andra och det tycker jag vi gjorde, säger Tomas.

 

Du kan lyssna på en intervju med Matilda Wennberg här

Och Tomas Wennberg här

 

Text och Reporter: Micke Svärd

© Radio Ljusdal 2016