Socialdemokraterna efterlyser information om den såkallade Östernäsfastigheten

Socialdemokraterna efterlyser information om den såkallade Östernäsfastigheten

Markus Evensson (S), andre vice ordförande kommunstyrelsen och Örjan Fridner (S), vice ordförande styrelsen Ljusdals Energi.

 

Foto: Viktor Hansson

 

"Östernäsfastigheten"

 

Eftersom det har varit så mycket skriverier och uppmärksamhet kring den såkallade "Östernäsfastigheten" vill nu Socialdemokraterna att styrelse och VD kallas till kommunstyrelsen omedelbart för en redovisning av ett antal uppgifter.

- Vi har efterfrågat information om vilka beslut som har tagits gällande den här fastigheten, vilka kostnader som har varit och vi anser väl att det finns en form av hemlighetsmakeri kring den här affären, säger Markus Evensson (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen, under en presskonferens på tisdagen.

 

Efter att den såkallade Östernäsfastigheten i helgen, i en artikel i Ljusdals-Posten, uppmärksammades med en rad brister såsom dålig säkerhet, allmän oordning och regnvatten som droppar in det nyköpta huset, så vill nu Socialdemokraterna att kommunstyrelsen ska kalla in styrelsen och VD:n för Ljusdal energi för en redovisning av ett antal uppgifter. Bland annat om uppgiften i Ljusdals-Posten att det skulle råda sekretess kring detta ärende och vem som utför byggnationen av huset på Östernäs.

Men Socialdemokraterna vill också att Ljusdal Energi ska redovisa alla protokoll och beslut rörande Östernäsfastigheten, dessutom alla ekonomiska förehavanden gällande samma fastighet.

 

Örjan Fridner, Socialdemokraterna, som är ledamot och vice ordförande i Ljusdal Energiföretag AB kräver nu ett styrelsemöte, redan under vecka 16.

Det pågrund av dom uppgifter som uppgavs i Ljusdals-posten kring Ösernäsfastigheten.

 

Hela Hälsingland uppgav under tisdagen efter att ha begärt att få ta del av köpehandlingar att köpesumman är enligt handlingarna 6,6 miljoner kronor och säljaren hör hemma i Sandviken.

 

Radio Ljusdal har sökt Björn Brink (C) för en kommentar.

 

Text: Micke Svärd och Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016