Final i Matfesten

Final i Matfesten

Under Fredagen arrangerades Matfesten på Slottegymnasiet som är en tävling inom matlagning för elever i årskurs nio från olika skolor. Carin Östh är tävlingsledare och har som uppgift att se till att allting går som det ska.

 

Matfesten är en tävling inom matlagning som anordnas av restaurang och livsmedelsprogrammet. Lagen är från Stenhamreskolan och Vintergatan, som var de enda två skolorna som kunde delta. Tävlingen går till så att alla lag får tre råvaror som ska finnas med men frånsett det får dem fria händer. En huvudrätt och en efterrätt ska sedan bedömas av en jury. Tanken är att bland annat att väcka intresse för matlagningsprogrammet men också att få ungdomar bli mer intresserade av matlagning.

 

Kevin Hedin från Stenhamreskolan är en av deltagarna, men säger själv att han egentligen inte lagar så mycket mat men tror ändå att juryn kommer tycka om deras färdiga rätt. Han tycker att samarbetet inom laget är bra och självklart är det viktigaste att ha roligt.

 

- Klockan 10 gick första start och sen startade dem med 5 minuter emellan, och dem har en och en halv timme på sig att laga sin varmrätt säger Carin Östh

 

Text: Jesper Arosin

 

Intervju med tävlingsledaren Carin Östh

 

Intervju med deltagaren Kevin Hedin

© Radio Ljusdal 2016