Hion Martell fortsätter med bibehållen integritet

Hion Martell fortsätter med bibehållen integritet

Omslaget till "Trust me on this one!"

 

Med 26 år på nacken så är Hion Martell ett av dom äldsta just nu aktiva banden i Ljusdal Kommun.

I januari släppte dom en ny skiva med namnet ”Trust me on this one!” och Radio Ljusdal träffade sångare och gitarristen i bandet Christer Nilsson för att prata om såväl skivan som om bandets långa historia.

 

”The Swedish independent band Hion Martell is a band that refuses to give up their musical integrity”

 

Det är den termen som möter en när man surfar in på Hion Martells hemsida, en term som Ronny Forslund kom på när Christer bad honom beskriva bandet.

- Det handlar om att vi spelar vad vi vill och det blir vad det blir, vissa låtar drar iväg åt ett håll och vissa kanske åt ett annat håll, men det är vi som gör det iallafall, berättar Christer.

 

Att låtar drar åt olika håll är något som blivit karakteristiskt för Hion Martell. Det har blivit många genres genom åren och även på den nya plattan, men gemensamt för låtarna är att det låter Hion Martell.

 

- Min känsla när vi var klar med inspelningarna var att det här var en jävla röra utav genrer men Daniel Lindblom som vi spelade in hos har fått ihop en låtordning som gör att det fungerar, säger Christer Nilsson till Radio Ljusdal.

 

På omslaget till skivan så ser man en elefant som spela banjo, sittandes på axlarna på en man som går på lina, ett omslag som Christer Nilsson förklarar såhär.

 

- Tanken med omslaget är att om man har alla odds emot sig men ändå har glatt humör och går in med tanken att det här kommer gå bra eller om det går åt helvete så går det iallafall åt helvete med musik, då fick jag den bilden. Det är den otroligt kompetente Charlie Granberg som hjälpt oss att göra bilden.

 

Mer om Hion Martells historia och framtidsplaner kan du höra i hela intervjun som du kan lyssna på nedan.

 

Lyssna här

 

Text och intervju: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016