Liberalernas Gulan Avci riktar stark kritik mot regeringen under besöket i Ljusdal

Liberalernas Gulan Avci riktar stark kritik mot regeringen under besöket i Ljusdal

Gulan Avci och Bodil Eriksson

 

Yvonne Spring(L), Bodil Eriksson (Liberala kvinnor), Gulan Avci(L), Barbro Wåger(C), Maria Bremefors(Ägare Pomeranshuset), Carina Östansjö(Lanstinget Gävleborg Liberalerna)

 

Under onsdagen var riksdagspolitikern Gulan Avci från Liberalerna på besök i Ljusdal för att bland annat tala i folkparken om hedersrelaterade frågor, Radio Ljusdal träffade henne och Bodil Eriksson från Liberala kvinnor för en pratstund där Avci bland annat riktar hård kritik mot Sveriges regering.

 

Gulan Avci har gjort sig känd för sitt engagemang i jämställdhetsfrågor och hon har starka åsikter i frågor som rör hederskultur och har blivit en röst för hedersoffer i Sverige.

 

Under onsdagen besökte hon Ljusdal där hon bland annat fick en rundtur på pomeranshuset i Ljusdal och träffade representanter från Liberala kvinnor men också från Liberalerna i Gävleborgs landsting.

 

Radio Ljusdal träffade henne och då riktade hon skarp kritik mot den rödgröna regeringen och bland annat statsbesöket i Iran där kvinnliga representanter från regeringen bar slöja.

 

- Sverige hade kunnat skicka en tydlig en väldigt tydlig signal till alla kvinnor som kämpar för sina rättigheter, Stefan Löven skulle kunna sagt till presidenten i Iran att mina kvinnliga ministrar beslöjar sig inte, det hade varit att visa respekt för kvinnorörelsen i Iran säger Gulan

 

Avci hade också starka åsikter om jämställdhetsfrågor och integrationsfrågor.

 

- Vi har haft en väldigt stor invandring till Sverige. Var ska människor bo, hur ska dom få jobb? Vi har en väldigt högintensiv arbetsmarknad med höga trösklar in, det här är en grupp som kommit där alla inte är högutbildade, när vi har en stelbent arbetsmarknad där det inte finns tillgång till enkla jobb, då kommer alternativet bli att många hamnar i permanent utanförskap och bidragsberoende säger Gulan Avci

 

Lyssna på hela inslaget här

 

Text och inslag: Micke Svärd

 

© Radio Ljusdal 2016