Ljusdal högt upp på listan bland stöd till idrottsföreningar

Ljusdal högt upp på listan över stöd till idrottsföreningar

 

För några veckor sedan kom en ny undersökning från Siren där det framkom vilka kommuner i Sverige som ger mest bidrag till sina idrottsföreningar räknat per person. Torleif backe på Ljusdals kommun förklarar om hur han ser på att Ljusdal placerade sig på 21 plats bland landets kommuner och hur idrottsverksamheten ser ut i kommunen idag.

 

I Ljusdals kommun så finns fler än 50 idrottsföreningar och det ligger mycket arbete bakom för att en sådan ska kunna fungera. En del av den hjälp som föreningarna får kommer ifrån kommunen och fritidschefen Torleif backe säger att det krävs ett bra samarbete mellan kommun och förening.

 

178 kr per individ är det bidrag ljusdals kommun ger till sina idrottsföreningar och är med det högst rankat i Sverige av de kommuner som finns i Hälsingland.

 

- Jag flyttade hit för att det finns ett otroligt rikt föreningsliv, berättar också Torleif.

 

Torleif tror också att Ljusdals IF nu med årets framgångar lyfter människornas positivitet till idrott i kommunen på elit nivå och att det är viktigt med en stor bredd.

 

Eftersom att det görs ett stort ideellt arbete runt alla föreningar vill kommunen att fördelningen ska vara så rättvis som möjligt och ge så bra förutsättningar som möjligt i alla klubbar och stödja den starka idrottsverksamhet som finns i Ljusdal både på flick, pojk, dam och herr sidan. Nyanlända är också en stor del i de olika föreningarna menar Torleif, och det kan man se i herrfotbollen framför allt och han tycker att det finns goda förutsättningar för alla i Ljusdal att bli en del av den rika idrottsverksamhet.

 

Hör inslaget här

 

Text och reportage: Jesper Arosin

© Radio Ljusdal 2016