Ljusdalingar samlar in pengar till Musikhjälpen

Ljusdalingar samlar in pengar till Musikhjälpen

Skärmdump från Musikhjälpens hemsidas topplista över insamlingsbössor den 15:e november

Den 11:e december drar Musikhjälpen igång med temat "Barn är inte till salu" men redan nu finns det möjlighet att börja skänka pengar via insamlingsbössor. En av insamlingarna som just nu samlat in mest pengar är "Ljusdal mot barnhandel" och Radio Ljusdal tog en pratstund med initiativtagaren Elin Pahlbäck.

 

- För det första går det mot en bra sak och sen så såg jag att Hofors hade gjort en bra bössa ifjol och lyckades samla in 1.2 miljonor kronor, då blev jag lite inspererad och tänkte kan Hofors kan vi säger Elin Pahlbäck.

 

Elin startade bössan för fyra dagar sen och har i skrivande stund samlat in över 30 tusen kronor via över 400 givare och är en av insamlingarna som hittils inbringat mest pengar till Musikhjälpen 2017, något som initiativtagaren Elin Pahlbäck säger är över förväntan.

 

- Första målet var 10 tusen innan månadens slut men det klarade vi på en dag, sen tänkte jag 10 tusen till men det klarade vi på en dag till berättar Elin.

 

Vill man bidra till insamlingen så kan man göra det via Musikhjälpens hemsida där man just nu hittar Ljusdal mot barnhandel på topplistan.

 

Lyssna på hela intervjun här

 

Text: Viktor Hansson

 

 

 

© Radio Ljusdal 2016