På Onsdag börjar Golffesten i Ljusdal

På Onsdag börjar Golffesten i Ljusdal

På Ljusdals Golfklubb laddas det för fullt inför årets Memira Open som startar på onsdag.

Krister Ellström, från tävlingskommittén som ser framemot kommande dagar

På onsdag är det dags igen för Ljusdals stora golffest då årets Memira Open startar för 204 förväntansfulla deltagare.

Tävlingen kommer att spelas över fyra dagar och platser till finalspelet utomlands står på spel för bland annat förre förbundskaptenen Erik Hamrén som återigen spelar tävlingen.

 

-Det känns jättebra att vara här igen, men naturligtvis lite pirrigt att allt ska vara iordning inför Memira Open, säger Krister Ellström, från tävlingskommittén, när Radio Ljusdal träffar honom, dagen före tävlingen ska starta.

- Dessutom för att det är tredje året med Memira som huvudsponsor som blir deras sista år och vi vill ju avsluta snyggt med dem.

 

Årets tävling har 204 deltagare och skillnaden till i år är att hela startfältet spelar alla fyra speldagarna istället för som tidigare att man haft en cut som har gått på fredagen, den tredje speladagen.

- Dessutom kör vi i år start från både 1:an och 10:an, berättar Krister Ellström, som hoppas att det kommer att ge ett flyt i spelfältet.

 

Som vanligt är det naturligtvis många spelare från hemmaklubben Ljusdals GK:

- Men vi har också gäster utifrån såsom Nyköping, Hälsingeklubbarna, Salem, Stockholmsklubbar och Gävleklubbar, berättar Krister.

 

Nytt för i år är också att Memira spelas i tre klasser i stället för fyra som tidigare.

- Det gör att det är nio resor att spela om och finalen kommer med all säkerhet att spelas på samma plats i Bulgarien som den final som spelades i våras, vi har så goda erfarenheter därifrån, så vi kommer med all säkerhet att återvända, säger Krister.

 

Förutsättningarna för banan inför årets Memira är jättebra:

- Vi har haft en otrolig tur plus att vi har en personal som jobbat frenetiskt, bland annat med att vintertäcka banan med duk, vilket gör att vi har startat året med att ha riktigt fina greener, vi hade otur ifjol, men i år är banan i toppskick, berättar Krister.

Dessutom har man en ny teeplats på hål nummer 16 som gör att det är ett riktigt bra hål.

 

Som vanligt under de senaste åren är Sveriges förre förbundskapten Erik Hamrén med i startfältet.

- Erik är trogen sin hemort och dessutom brukar han ju stå för några topprundor under Memira Open, säger Krister.

 

Angående framtiden för tävlingen med tanke på att det är sista året med Memira som sponsor så svarar Krister så här på frågan om någonting är klart inför nästa år:

- Inte riktigt än, vi har naturligtvis jobbat under våren med att hitta nya sponsorpaket inför nästa år, vi vill gärna förlänga ett sponsoravtal med två år framåt, så att både 2018 och 2019 är klar, men vi har inte riktigt nåt fram än, men Ulf, vår klubbchef, jobbar med olika kontakter, säger Krister.

 

Du kan lyssna på ljudintervjun här

 

text och reporter: Micke Svärd

 

© Radio Ljusdal 2016