Vattnet stoppar spel

Vattnet stoppar spel

Ulf Norrby

För många är golfsäsongen en av årets höjdpunkter men det höga vattenflödet i Ljusnan har fördröjt säsongspremiären på Ljusdals golfbana. Radio Ljusdal letade sig på måndagseftermiddagen ner till golfbanan för att ta en pratstund med Ulf Norrby om när golfsäsongen kan dra igång i Ljusdal.

 

- Det är rätt mycket vatten och för tillfället är banan stängd. Vi har även stängt ranchen tills vidare, säger Ulf Norrby.

 

Det finns just nu ingen prognos för när banan kan vara spelbar men Ulf Norrby berättar att Golfklubben fått besked om att vattenståndet i älven sjunker. Om vattnet fortsätter sjunka så kan spelet på banan vara igång inom kort men exakt när är svårt att säga.

 

Det går inte att påverka dom delar av banan som är vattensjuka utan Golfklubben får helt enkelt vänta tills vatten har försvunnit. Dom bitar som inte är påverkade ser man till att sköta om för att sedan bitvis kunna öppna upp.

 

- Vi klipper och sköter dom ytor vi kommer åt och allt eftersom vattnet sjunker undan får vi se om vi kan öppna upp delvis till en början berättar Ulf Norrby för Radio Ljusdal.

 

Klicka här för att lyssna på hela intervjun

 

Intervju: Robert Fors

Text: Viktor Hansson

© Radio Ljusdal 2016